PŘIPRAVENI NA JAKOUKOLI KRIZI

Když nastane krize, nemáš čas budovat se v modlitbě a ve víře. Ale ti, kdo jsou s Ježíšem, jsou vždycky připraveni.

Nedávno nám napsal manželský pár, a to v takovém duchu, který svědčil o tom, že byli s Ježíšem. Jejich čtyřiadvacetiletá dcera byla venku s kamarádkou, když je obě nějaký šílenec unesl. Potom jejich dceru příšerným způsobem zabil.

Ten pár byl v šoku. Jejich přátelé a sousedé se divili: „Jak může nějaký rodič přežít takovou tragédii?“ A přece během hodiny přišel k tomuto ztrápenému páru Duch svatý a přinesl jim nadpřirozenou útěchu. Samozřejmě, že v následujících bolestných dnech se tito zarmoucení rodiče neustále ptali Boha: Proč? A přece po všechny chvíle zakoušeli boží pokoj.

Každý, kdo tyto rodiče znal, byl udiven jejich vyrovnaností. Ale tento manželský pár byl na krizovou situaci připraven. Po celou dobu věděli, že Bůh nikdy nedovolí, aby se jim stalo něco bezdůvodně. A když přišla ta příšerná zpráva, nezhroutili se.

Ve skutečnosti se tito rodiče a jejich zbylé děti začali za toho vraha modlit. Lidé z jejich města to nedokázali přijmout. Ale zbožný pár nemlčel a vyučoval o Boží schopnosti dodat sílu bez ohledu na situaci, které je třeba čelit. Lidé z města poznali, že jejich síla může pocházet pouze od Ježíše. Brzy se o tomto páru říkalo: „Oni jsou zázrak. Jsou to opravdoví Ježíšovi lidé.“

„Bůh je naše útočiště, naše síla, pomoc v soužení vždy velmi osvědčená. Proto se bát nebudeme, byť se převrátila země a základy hor se pohnuly v srdci moří. Ať si jejich vody hučí, ať se pění, ať se hory pro jejich zpupnost třesou“ (Žalm 46:2-4).