JENOM VĚŘ!

Žasnu nad tím, jak láskyplně náš Pán reaguje na zármutek. Když čteme Bibli, můžeme vidět, že nic tak nedojímá Boží srdce, jako duše přemožená zármutkem.
Zármutek je definován jako "hluboký žal" nebo "smutek způsobený krajní bolestí". Izajáš říká, že sám náš Pán zná dobře tyto nejbolestnější emoce. "Opovržený a opuštěný lidmi, muž utrpení a znalý bolestí" (Izajáš 53:3)
V Markovi 5 můžeme vidět silný příklad Boží odpovědi na zármutek. Čteme tam o setkání Ježíše a Jaira, představeného synagogy.
Jako představený synagogy v Kafarnaum, Jairus byl součástí náboženského systému, který Ježíše odmítl. Nevíme, co si o Ježíši myslel Jairus osobně, ale víme, že byl svědkem Jeho uzdravující moci. S největší pravděpodobností to bylo právě v Jairově synagoze, kde Ježíš uzdravil muže s ochrnutou rukou. A Jairus byl také pravděpodobně mezi těmi, kdo viděli Ježíše vyhánět zlé duchy a slyšeli je křičet, "Ty jsi Boží Syn!" (Marek 3:11)
Dozvídáme se tedy, že zármutek přišel do domu Jairova. Jeho jediná dcera leží a umírá. (Marek 5:23)
Jen zármutek hnal Jaira k Ježíši. A je pravda, že sloužíme Spasiteli, který láskyplně odpovídá na každou naši bolest, zranění a smutek. Všichni už jsme někdy udělali to, co Jairus. V minulosti jsme na Pána zapomněli, opomíjeli Ho, možná Ho i odmítli. Přesto našeho Boha nejvíce zajímá jedno: "Jak se ke mně stavíš právě teď? Budeš ke mně volat ve svém zármutku?"
Milí, Ježíš je s vámi v každé bitvě. Můžete se k Němu protlačit, dotknout se Ho a zažít oživující, uzdravující moc, jako Jairus. Kráčí tím vším vedle vás a Jeho cílem je přivést vás ze smrti do života. Nebojte se - jenom věřte!