NEOTŘESITELNÁ VÍRA

„Neztrácejte proto odvahu, neboť bude bohatě odměněna“ (Židům 10:35). Jste-li křesťané, nacházíte se v zuřící válce. Ve skutečnosti jste pro svou víru v bitvě na život a na smrt. Satan je rozhodnutý rozbít a zničit víru všech Božích vyvolených. A čím bude vaše víra silnější, tím větší bude satanův útok proti ní.
Víte, neotřesitelná víra v Pána vyvolává zuřivost pekla. Nic není pro satanovo království větší hrozbou než křesťan neochvějný ve víře. Proč? Protože je to víra a její moc, co přemáhá satanovo království. Z víry se rodí spravedlnost a démonické ohně díky ní hasnou. Je dosahováno Božích zaslíbení a lví tlamy jsou zavírány.
Apoštol Petr prožil prudký útok na svou víru. Jeho víra v Ježíše natolik rozzuřila peklo, že si satan vyžádal, aby ho mohl protříbit, aby bylo vidno, jestli obstojí. „Šimone, Šimone, hle, satan si vyžádal, aby vás směl tříbit jako pšenici. Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala; a ty, až se obrátíš, buď posilou svým bratřím“ (Lukáš 22:31-32).
Bůh nám dává mocnou zbraň, kterou máme použít proti satanovým útokům na naši víru. Nemáme se pokoušet zmítat se ve všem sami. Místo toho máme upřít pohled na „velký oblak svědků,“ jenž je již ve slávě a dosáhl jí svou nedotknutelnou vírou. (Židům 12:1).
To je ale znázornění! Tento verš vykresluje armádu vítězných svatých ze všech dob, kteří nás pozorně střeží jako dav v nekrytém hledišti. Tito svatí nosí koruny spravedlnosti, mávají palmovými ratolestmi a povzbuzují nás v našem závodě: „Běžte trpělivě! My jsme bojovali až do smrti a neselhali jsme. Bůh nás chránil a naše víra zvítězila. Pravda koná: Vyhráli jsme. Jsme přemožitelé. A tak neustávejte v běhu. Dokážete obstát v těžkých chvílích.“