MOC BOŽÍHO SLOVA

Brzy po té, co jsme v roce 1987 založili shromáždění na Times Church, jsme zjistili, že děláme pastorační službu v moderním Korintu, které bylo jedním z nejtělesnějších míst v době Nové Smlouvy. Proto byl potřebný odkaz, který by usvědčil a probudil srdce. Když jsme poprvé otevřeli dveře kostela, bohoslužby navštěvovalo mnoho křesťanů, kteří pracovali v zábavném průmyslu – v divadle, televizi a filmu. Někteří se rozhodli zůstat v profesích, které zjevně nectily Krista.
Uvažovali jsme, jestli budeme schopní evangelizovat neznovuzrozené lidi šoubyznysu, když se hříšných aktů zábavného průmyslu účastnili členové našeho shromáždění. A tak jsme hlásali odkaz „oddělení se“ a Pán začal jednat s lidmi. Mnozí se vzdali lukrativních kariér v šoubyznysu a Bůh je zázračně žehnal. „A proto vyjděte z jejich středu a oddělte se, praví Hospodin” (2. Korintským 6:17).
Zjistili jsme, že Bůh si pro sebe v Times Square ponechal bohabojný pozůstatek – lid, který miloval Krista. Na každé bohoslužbě seděli lidé hladoví po Božím slovu, nahrávky bohoslužeb si nosili s sebou domů. Na naše shromáždění přišel duch pokání, lidé dychtili po poslušnosti a byli hotoví poddat se Božímu slovu.
Když jsme se všichni podrobili moci a vládě Božího slova – jak pastoři, tak i členové shromáždění – naše bohoslužby se naplnily nejen slzami pokání. Svatyně zvučela vítězstvím a hlasy radosti a vděčnosti.
Všichni se radovali, protože jsme začínali rozumět pravdě Božího slova.