VĚRNOST V BOUŘI

Někteří z vás, kteří nyní čtete toto poselství, procházíte ve svém životě bouří. Ježíšovi učedníci zakusili rozbouřené vlny v bouří zmítané loďce, zatímco jejich Mistr rychle usnul. Nakonec když hrozilo, že bouře loďku převrhne, křičeli na Ježíše a obvinili jej, že se nestará o jejich osud. "Mistře, tobě je jedno, že zahyneme?" (Marek 4:38) Ježíš utišil bouři a bylo pro něj neuvěřitelné, že učedníkům chybí víra. "Proč jste tak ustrašení? Ještě nemáte víru?" (4:40)
Právě teď můžeš čelit odporné životní bouři: problémům s penězi, manželským problémům,  potížím v zaměstnání, nepříteli, který se na tebe valí jako vzduté vlny. Zuří v tobě moře problémů a zdá se, že Pán uprostřed toho všeho spí. Řekni mi: Je už tvoje víra vyčerpaná? Pomalu se vzdaluje s každým novým zklamáním? Pravděpodobně ve svém srdci křičíš: "Bože,  nezajímáš se o to? Necháš mne v této bouři jít ke dnu?"
Právě pro takovou chvíli Ježíš vyřkl ona nádherná slova: "Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? Ujišťuji vás, že se jich brzo zastane. Ale nalezne Syn člověka víru na zemi, až přijde?" (Lukáš 18:7-8)
Všimni si tady Ježíšovy otázky: Najde ve svém lidu víru, když budou zakoušet dny temnoty a útisku? Během posledních let jsem přemýšlel, zda by Ježíš položil tuto otázku i dnes. Po celá desetiletí do církve proudily davy lidí. To, na co se Ježíš doopravdy ptá, je: "Vydrží jejich víra, když přijdou otřesné bouře? Naše problémy mohou narůst do nepředstavitelných rozměrů, a národy se začnou záhy otřásat natolik, že někteří ztratí naději a vzdají to.  Ptám se tě: "Najde u tebe Ježíš víru v tvé hodině životní bouře?