ZÁZRAK V MÉ RODINĚ - Nicky Cruz

Přál bych vám zažít zázrak, který se stal v mé rodině. Přál bych si, abyste mohli cítit ten rozdíl mezi tím, jak žijeme teď a jak jsme žili, když jsem byl mladý. Dnes své bratry a sestry velmi miluji. Není nic, co bych dělal raději než posedět, smát se, mluvit a plakat se svou rodinou.
MALÝ NICKY, VELKÝ NICKY
Ty časy, kdy cestuji zpět do Portorika navštívit rodinu, patří mezi moje nejvzácnější vzpomínky. Když jedu domů, nejsem už Nicky Cruz, evangelista a kazatel. Pro mé starší bratry jsem „malý Nicky“ a pro ty mladší jsem „velký Nicky“, prostě jeden z členů rodiny.
Nebyli jsme vždy takoví šťastní, bezstarostní a laskaví. V naší rodině máme mnoho bolestné minulosti, ale nikdo z nás nechová pocity zášti. Když přišel Ježíš do našich životů, přinesl s sebou explozi lásky, milosrdenství a odpuštění. Nikdo si v sobě nedrží nenávist. Nedržíme si v sobě nic než lásku v našich srdcích mezi námi. Netrávíme žádný čas litováním, jen se radujeme v Ježíši, kterého známe dnes, On nám všechno v budoucnosti přinese.
ZBAVIT SE BOLESTI
Ježíš může pro lidské srdce udělat to, co nikdo jiný nedovede. Když On přijde žít do tvého srdce, dělá více než to, že ti odpouští, On zanechává nadpřirozené semínka odpuštění, které nesmažou pouze hříchy, ale i bolest, kterou hřích přinesl. Tato semínka nejenže mohou uzdravit naše srdce, mohou uzdravit i naše vztahy. Mohou pokrýt každou bolest naší minulosti a zničit ji.
Nikdy nebudu moci Ježíši dostatečně poděkovat za to, co udělal pro naši rodinu. Za odpuštění, milosrdenství a milost, jež přinesl a znovu nás dal dohromady.
A to stejné On může udělat pro kohokoliv. Pro každou rodinu. I pro tvoji, pokud to potřebuješ!

Nicky Cruz, mezinárodně známý evangelista a plodný autor, který se obrátil k Ježíši Kristu od života v nenávisti a zločinnosti poté, co potkal v roce 1958 v New Yorku Davida WilkersonaPříběh o jeho dramatickém obrácení poprvé zazněl v knize Davida Wilkersona  Dýka a kříž a pak jej později popsal sám Nicky ve svém bestselleru Utíkej, malý, utíkej.