ŠPINAVÍ LIDÉ - Gary Wilkerson

„Kde není dobytek, je žlab čistý, ale síla býka dává hojnou úrodu“ (Přísloví 14, 4).
Kniha Přísloví říká, že sice můžete mít čistou stodolu, ale potom v ní nemůžete mít žádná zvířata.
Můžete mít „čistou církev“, kde je vše na svém místě a dokonale uspořádané, ale potřebujeme tam mít také býky. Jestli jste se někdy starali o dobytek, pak víte, že kálí na zem, funí, páchne a kope – a dělá binec!
Sloužili byste se mnou v nepořádné církvi? Prosili byste se mnou Boha, aby nám poslal ty nejšpinavější lidi ve městě?
Co se vám vybaví, když řeknu nejšpinavější lidi ve městě? Vybavíte si feťáka v podchodu? Nebo luxusní nákupní centrum, kde lidé platí zlatou kreditkou a jezdí v Lexusu? Protože ti všichni jsou špinaví. Když mluvím o špinavých lidech, mluvím o sobě a mluvím o vás. Mluvím i o závislých, bezdomovcích, cizincích a lidech, kteří jsou jiní než my – mluvím o nás všech. A pravda je jednoduše taková, že všichni potřebujeme Ježíše!
Amen? Prostě potřebujeme Ježíše. Potřebujeme Ho v církvi. Potřebujeme Ho v životě. Potřebujeme Ho v rodinách. Potřebujeme Ho ve službě. Potřebujeme, aby nám dal sílu žít evangelium, tak jak nás povolal. Denní příděly (viz Skutky 6, 1–2) dělají špinaví lidé, kteří pomáhají jiným špinavým lidem a ne vždy to dělají dobře. Ale děkuju Bohu, že jsou v církvi lidé, kteří se postaví, a řeknou: „Chceme to dělat pořádně! Chceme to dělat dobře… pro Jeho slávu.“