PŘEKÁŽKY K PROJEVENÍ KRISTOVA ŽIVOTA V NÁS

Pokud je vaším problémem ctižádost, Bůh vám možná otevře dveře k nějaké úžasné příležitosti. Může to být největší a nejambicióznější projekt vašeho života a Pán vás nechá, abyste do něj vstoupili s pocitem: „Tohle je ono! Konečně jsem se dočkal.“

A potom Bůh dovolí, aby se celá věc zhroutila. Nakonec stojíte uprostřed trosek svého snu a voláte: „Pane, myslel jsem si, že tahle věc byla tvoje vůle. Myslel jsem, že to má tvé požehnání. Věrně jsem se kvůli tomu modlil, a ty jsi mě dostal takhle daleko. Jak jsi to mohl nechat tak špatně skončit?“

Váš plán neuspěl proto, aby ve vás mohlo zemřít vše, co brání tomu, aby se ve vás projevoval Kristův život.

Vaší překážkou mohou být neuvěřitelná zjevení, která přijímáte z Božího slova. Asi se ptáte: „ Jak by mohlo být zjevení pro Ježíšova učedníka překážkou?“ Jednoho dne možná v nových pravdách, které vám budou odkryty, objevíte hluboké věci, které jste předtím neviděli. Vaše sebevědomí roste, protože každé nové zjevení aplikujete na své cestě s Pánem.

A potom najednou bez zjevného důvodu vaši duši zasáhne sucho. Radost a jistota zanedlouho ustoupí pocitům slabosti a beznaděje. Vaši duši naplní nevysvětlitelná deprese a každý den se vám stane břemenem.

Písmo, které tak živě přicházelo do vašeho srdce, najednou vypadá jako zavřená kniha. Místo abyste dostávali zjevení, přemýšlíte, jestli se vůbec někdy ještě něco naučíte – ale problémem není váš intelekt. Účelem toho sucha je, aby zemřela celá vaše důvěra ve vše lidské. Je to smrt vašemu sklonu být pyšný na zjevení, kterých se vám dostalo, místo abyste svou radost brali z Krista.

Pravdou je, že zjevení často způsobují pýchu. Přesně z toho důvodu dal Hospodin Pavlovi do těla osten. Zabraňoval Pavlovi být pyšný na úžasná zjevení, která dostával. Bůh chtěl, aby jeho věrný služebník zůstal ve všem pokorný.
Celý tento proces, kdy musíte přestát „situace smrti“, se může zdát krutý. Bezpochyby je to jedna z nejbolestnějších stránek vašeho života s Kristem. Ale pokud necháme tyto věci v nás zemřít, bude do nás moci volně proudit Ježíšův vzkříšený život. Pokud se na druhou stranu smrti budeme bránit, nikdy v sobě nebudeme mít Kristův život!