„NIKDO TADY NEZÁŘÍ!“

I když v naší organizaci používáme řadu moderních, vyspělých metod, nejsou to tyto „misijní nástroje“, co určuje naše směřování. Když nevíme, kudy dál, modlíme se a na kolenou hledáme Boží vedení v každé oblasti služby.
V dnešní době převzali opratě církve „odborníci“. Zkoumají hřích z psychologického hlediska a nazývají ho nemocí. Svaté proroky nahradili psychologové a sociální pracovníci, kteří se ohánějí nejnovějším žargonem, a oltáře jsme vyměnili za místnosti pro poradenství. Ježíš byl sesazen z trůnu a místo Něj je vyvyšován Freud.
Před lety mě Bůh vedl k tomu, abych zahájil službu pro drogově závislé a alkoholiky. Neměli jsme žádné peníze ani chytré knihy – byli jsme naprosto závislí na Duchu svatém – a v kanceláři jsme si pověsili ceduli s nápisem: „NIKDO TADY NEZÁŘÍ – KROMĚ DUCHA SVATÉHO!“. Při bohoslužbách jsme se modlili: „Pane, nepomůže nám psychologie, ale Duch svatý. Nemůžeme pracovat na hlavě, dokud Ty nezměníš srdce.“
Nicky Cruz, jeden z prvních členů gangu, s kterým jsme se v New Yorku setkali, byl povahou zabiják. Jeden psychiatr se o jeho případ zajímal a poté, co s ním strávil celý den, dospěl k závěru, že Nicky je nenapravitelný, beznadějný. (Nicky si liboval v tom, že všechny „doktory přes hlavu“ zmátl.)
Ale Ježíš měl s Nickym plány! U oltáře dokázal Kristus v pěti minutách něco, co odborníci označili za nemožné. Bůh vystřelil šíp přímo do jeho srdce, šíp pravdy, který hlásal: „Nicky, Ježíš tě miluje!“
Během okamžiku se Nickyho srdce z kamene změnilo na srdce z masa. Plakal a objímal všechny kolem sebe. Boží moc ho nadpřirozeně proměnila. Poté, co ho světští experti odepsali!
V posledních pár letech se znepokojením sleduji, jak církev pomalu, ale jistě sesadila z trůnu Krista a místo Něj vzývá lidskou moudrost. Ale znovu opakuji, že to Ježíš se musí stát mocí Božího lidu.