BŮH CHCE DĚLAT NEMOŽNÉ

Není to dost, když pouze věříme v Boha jako Stvořitele, jako tvůrce všech věcí. Musíme též věřit, že On je Bůh, který touží v našich životech dělat nemožné. Bible v tom má jasno: Pokud této věci u Něj neuvěříme, nevěříme mu vlastně vůbec.

Můj názor je takový, že žádné množství rad člověku nepomůže, pokud stejně pochybuje, že Bůh dělá zázraky. Nepřeberte si to špatně. Nejsem proti radám od křesťanů. Ale je zbytečné radit někomu, kdo není plně přesvědčen, že Bůh může spravit jeho problém, ať už je to cokoliv.

Jako farář, který dává rady druhým, vím, že nemůžu nabídnout manželskému páru nic, než aby věřili, že Bůh může jejich manželství zachránit. Vše se jim může zdát absolutně beznadějné, třeba už vůči sobě mají roky vztek a zlobu. Ale musí být přesvědčeni, že Bůh dokáže nemožné.

Takovým párům říkám rovnou, „Ano, poradím vám, ale nejprve se musím zeptat: Skutečně věříte, že Bůh dokáže zachránit vaše manželství? Máte víru, že ať už se vám vše zdá nemožné, On má tu moc uzdravit váš vztah?“ Ježíš mluví ke všem svým dětem jasně: „Nemožné u lidí je u Boha možné.“ (Lukáš 18:27)

Všude po tomto národě se křesťané vzdávají svých manželství. Dokonce i někteří moji známí faráři se rozvádějí. Když s nimi mluvím o jejich situaci, uvědomuji si, že oni si nemyslí, že jejich manželství dokáže být uzdraveno. Jednoduše nevěří, že Bůh dokáže nemožné v jejich životech.

Mnoho věřících manželů/manželek, kteří ke mně přicházejí pro radu, již udělali rozhodnutí skoncovat svůj vztah. Ten jediný důvod, proč přichází, je, aby získali můj souhlas ve směru, který si předurčili.

Milovaní, žádný poradce na světě vám nemůže pomoct, pokud absolutně nedůvěřujete Božímu Slovu, že nic ve vašich životech není za rámec Jeho schopnosti to spravit. Jinak je vaše křesťanství zbytečné, protože věříte Bohu pouze z části. Nevěříte Mu, že je to Bůh nemožného.